Skip to content

Kustkunst, Beaufort04

22/04/2012

Het kunstparcours van het Beaufort festival is weer uitgezet. Van 31 maart tot 30 september kun je in 9 kustgemeenten in België genieten van 30 kunstlocaties van diverse kunstenaars. De beelden en installaties variëren van olifantentrek tot caravanrij en zijn zowel op het strand als binnenshuis te bewonderen.

Zo kun je in Nieuwpoort Villa Hurlebise, Albert I-Laan 110 terecht voor ‘The Mumbling House‘ van Nedko Solakov: “In de prachtige Villa Hurlebise in art-nouveaustijl heeft Nedko Solakov tussen het verlaten en vergeten interieur kleine tekeningen en ironische kritieken op maatschappij en kunstwereld aangebracht. Hij gebruikt gelaagde verhalen en summiere, ontwapenende tekeningen en teksten. Zijn kritiek wordt op een zacht humoristische wijze aan de man gebracht”

Voor Magdalena Abakanowicz kun je terecht in Middelkerke-Westende met de hiernaast afgebeelde “twee enorme stalen schedels in de overgangszone tussen duinen en strand in Westende.”

Aan kinderen is ook gedacht. Zo zijn er diverse activiteiten gepland waaronder workshops, speurtochten en is een lesmap ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs die verrassende elementen bevat.

Je kunt beaufort bezoeken met de kusttram of door een busreis te boeken, maar een tripje met de auto kan natuurlijk ook…


No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: